مراسم گلاب گیری هر ساله از نیمه های اردیبهشت تا نیمه های خرداد در بسیاری از شهرهای کاشان مانند قمصر و کاشان انجام می شود. این مراسم هر ساله چیزی در حدود یک میلیون نفر گردشگر به خود جذب می کند. در این مراسم از گل های سرخی که منطقه، گلاب تهیه می شود. سالانه پانزده هزار تن گلاب سنگین از هزار و پانصد واحد گلابگیری کاشان، گلاب تهیه می شود.
دو شهر قمصر و نیاسر از اواسط اردیبهشت بمدت دو تا سه هفته میزبان مهمانانی هستند که برای حضور در مراسم گلابگیری به این شهرها سفر میکنند. این دو شهر پر از باغهای گلمحمدی و جویبارهای زلالی هستند که لطف شهر را برای کسانی که پس از طی کویر به شهر رسیدهاند دوچندان میکند.
گل محمدی که در کاشان و اطراف آن کشت میشود، از نوع Rosaceus هستند. در زمان گلابگیری در طول روز هوا گرم، اما هنگام غروب و شب هوا سرد میشود. بهتر است در گشتی که به این مناطق دارید کفشی سبک و راحت انتخاب کنید و از ریختن زباله خصوصا ظروف یکبار مصرف در محل خودداری کنید.
کاشت گلمحمدی در ایران قدمتی حدود ۷ هزار ساله دارد و مراسم گلابگیری آیینی ۱۰۰۰ ساله است که در طول زمان تغییراتی بسیار جزیی داشته است. گلاب قمصر که گلاب ناب در روستاهای ون، سار، سده و وادقان که کمتر شناخته شده و توریستی هستند تهیه میشود. دراین روستاها که در مناطقی کوهستانیتر نسبت به قمصر و نیاسر قرار دارند، گلها دیرتر شکوفا میشوند و گلاب غلیظ تری در آنها تهیه میشود.
مرغوبترین گلاب در این منطقه مربوط به روستای وادقان و ون است که در ۵۰ کیلومتری شمال کاشان، در مرز استانهای قم ، اصفهان و مرکزی قرار دارند. علاوه بر گلاب سایر عرقیجات و کتیرای مرغوبی نیز در این روستاها بدست میآید.